Tarinoita Ramona-koiran koiruuksista ja muista touhuista

maanantai 29. elokuuta 2011

Ensimmäinen nolla, jee :)

Kisattiin omissa kisoissa 13.8.11. Osallistuttiin kaikkiin kolmeen kisaan (2xagi, 1xhyppy). Tuomarina kaikilla radoilla oli Heidi Viitaniemi. Aamulla mietin, että mitähän tästä vielä tulee, 3 tunnin yöunien jälkeen olo ei nimittäin ollut kovin hehkeä. Meinasin jo että jätänkö ensimmäisen radan välistä mutta raahauduin puoli väkisin paikalle.

Kisattiin taas onnennumerolla 1, joten en kerennyt touhuamaan Moonan kanssa mitään rataan tutustumisen jälkeen vaan paineltiin suoraan lähtöön. Moona ei meinannut millään asettua paikoilleen ja lopulta en jaksanut enää korjata sen asentoa vaan annoin sen jäädä hölmösti ja varastaa vähän. Koko radan ajan tuntui ettei vaan mikään toimi (kerrasta viisastuneena pakko mennä ajoissa nukkumaan kisaviikonloppuina!!). Moona kuitenkin paineli mukavalla vauhdilla rataa läpi. Kepeiltä tuli sitten eka 5 vp, se haki väärän välin vaikka aina aiemmin se on hakenut alun oikein. Radan lopussa tuli vielä toinen 5 vp kun Moona lähti painelemaan ympäri kenttää (itse pysähdyin ja jäin odottamaan sitä putkesta, kun se tuli ulos sieltä, ei se voinut tietää minne pitäisi mennä kun ohjaaja vaan töröttää paikoillaan rintamasuunta ihan väärään suuntaan...). Radalta siis 10 vp + yliaikaa, mutta tuloksena kuitenkin 3.sija :). Olin ihan täpinöissäni kuullessani tulokset makoillessani puoli kuolleena autossa, olin jo niin luovuttamassa mutta tuosta sain lisäpotkua tsempata paremmin seuraaviin lähtöihin.

Seuraavaksi oli sitten hyppäri, ajattelin että nyt otan kepit oikein varman päältä mutta taas ohjasin jotenkin onnettomasti niille ja Moona meni väärään väliin. Kepit oli heti toinen esteradalla, mutta päätin että vaikka ne nyt meni miten meni niin loppu mennään täysillä. Ja loppuun päästiinkin sitten ilman muita virheitä, aikakin olisi tällä kertaa riittänyt hyvin. Meillä sopii niin paljon paremmin nopeet hyppyradat, sillä harkoissa harjotellaan paljon tiukkoja käännöksiä ja erilaisia ohjauskuvioita, niin kisoissa jos esteiden välimatka on suuri on Moonakin ihan ihmeissään että hei missäs ne esteet oikein on. Tältä radalta siis 5 vp, -3,51 ja 4.sija.

Viimeinen rata tuntui heti rataan tutustumisessa mukavalta, ja itselläkin alkoi olla jo parempi olo (tiesi että tämän radan jälkeen pääsee nukkumaan :) ). Rata menikin älyttömän hyvin, nyt otin kepeillä Moonan kunnolla haltuun ja ohjasin sen rauhassa, ja niin kepit suoritettiin ilman virheitä eikä muustakaan virheitä tullut. Sitten jännitinkin tovin mitenkä ajan kanssa kävi, ja kun epäviralliset tulokset kuulutettiin olin yhtä hymyä, eka NOLLA, olin ehkä maailman ylpein omistaessani maailman parhaan koiran.

Viimeisessä lähdössä kolme parasta koiraa oli kisan kaikki kääpiöpinserit, oikea rotu oli siis edustettuna palkintopallilla :)

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa onneksi satuin vilkaisemaan blogiasi, olisi muuten mennyt multa ihan ohi. ONNEA!!

    VastaaPoista