Tarinoita Ramona-koiran koiruuksista ja muista touhuista

perjantai 17. kesäkuuta 2011

Ekat ja tokat kisat.

Ensimmäinen kisadebyytti meillä oli omissa Hukka-Putken kisoissa 14.-15.5.11. Oltiin treenattu koko talvi samassa hallissa, joten itse kisaa ei tarvinnut kovin jännittää. Asennoiduin, että kisa olisi kuin mikä tahansa treenikerta, enemmän jännitti koiran mittaaminen. Itse mittaaminen meni hyvin, kun tuomari silmämääräisesti sanoi, että selvä mini, mutta sirun katsominen tuotti vaikeuksia... pitäisi ehkäpä treenailla vähän tuota vieraiden ihmisten luoksepäästämistä enemmän :/

Osallistuttiin agilityradalle ja hyppyradalle. Agirata alkoi hyvin, toiselle putkelle mentäessä Moona yllätti ja päätti käydä tsekkaamassa koetoimitsijat. Kepit taidettiin ottaa tällä radalla alusta, en muista aloittiko väärästä välistä vai jäikö joku välistä.  Loppuradalla piti ottaa vielä pussi uudestaan. Hylly tuli siis tältä radalta. Olin kuitenkin tyytyväinen rataan, sillä itse muistin radan (Jee, olen jännittänyt aina että mitenkä ne radat voi oppia 5 minuutissa..), kontaktit meni ihan ok ja pöytäkin onnistui vaikka sitä on treenattu vaan pari kertaa.


Hyppyrata tuntui rataan tutustumisessa ihan iisille, kunhan vaan muistaisi oikeat putkien päät ja muistaisi vaihtaa itse puolta suunnitellusti. Radalta opin, että aina pitää muistaa lähettää putkeen vähän kauempaa, Moona aina pysähtyy putken suulle jos itse menee liian lähelle suuta ja oma vauhti pysähtyy. Virheet meille kuitenkin tuli radalla renkaasta, jonka Moona hyppäsi välistä ja kepeiltä. Harmittaa ihan tosi paljon kun kepit Moona lähti tekemään ensimmäistä kertaa ikinä hirveellä innolla ja sitten se säikähti kun keppien vieressä rappusissa liikkui porukkaa. Moona vaan haukkui kaikkia kentän laidalla seisovia ihmisiä, välillä pujotteli muutaman kepin ja sitten palasi taas haukkumaan. Lopulta saatiin tehtyä kepit jotenkuten loppuun ja loppurataan Moona pystyi taas keskittymään. Hylly tältäkin radalta. Radasta jäi kuitenkin hyvä mieli, sillä me ei tehty mitään mokia vaan ne ihmiset siellä rappusissa olivat vaan väärään aikaan väärässä paikassa :) Toiset kisat olivat viikko sitten Maaningalla (KPSH) 12.6.11. Osallistuttiin molemmille agiradoille. Oltiin ensimmäiset lähtijät ja vähän jänskätti mitenkä yksin selviän kun rataan tutustumisen jälkeen pitäisi olla heti koira valmiina lähtölinjalla. Onneksi sain auton ihan radan viereen ja kerkesin hyvin hakea koiran ja temppuilla hetken sen kanssa ennen lähtöä. Ensimmäinen rata tuntui menevän hyvin, päätin että kontakteilta en odottele täydellisyyttä vaan jatketaan matkaa heti kun koira alastuloalueella (Moona kun ei vieläkään oikein tiedä mihin kohti kontaktia pitäisi jäädä vaan hidastelee koko alastulon..) ja näin ainakin nyt kontaktiesteet toimi. Viimeisellä esteellä mietin, että suoritettiinko me oikeesti virheettä koko rata, itse heti ajattelin että varmasti olen unohtanut jonkun esteen kokonaan tms. Kun kuulin kuuluttajan sanovan, että hienosti kisojen ensimmäinen rata aloitettu, ajattelin että kyllä me ainakin joku tulos saatiin. Ja niinhän siitä tuli 0-rata, vaikkakin sitten yliaikaa tuli + 3sek... Tällä tuloksella oltiin neljänsiä :)

Toinen agirata vaikutti paljon vaikeammalta mitä ensimmäinen, mutta sekin meni oikein hyvin. Renkaalta tuli 5 vp:ttä, väärästä välistä hypättiin taas ja se jouduttiin ottamaan uusiksi, muuten rata puhtaasti, yliaikaa +5 sek. ja 5.sija. Vähän pitäisi saada lisää vauhtia, sillä itsestä tuntui että välillä joutui houkuttelemaan Moonaa eteenpäin, tietysti lämmintä oli yli 20 astetta joten ei ihan paras keli kisatakaan. Nyt onkin aloitettu kunnon kohotus jotta mamman tossut liikkuisivat vähän nopeampaa ja pitäisi keksiä mitenkä saisi tuohon pikkupinseriin riehakkuutta ja intoa radoille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti